onsdag 5 september 2018

Översikt AIK:s representationslag hösten 2018

Såhär i tiderna när Derbyt kommer säljas slut flera dagar innan matchdag så kan vi väl se till att vi aktiva gnagare väljer att hypa de resterande tre matcherna så in åt helvete mycket också? Derbyt säljer sig självt.

Tänkte nu, ifall någon är intresserad gå igenom hur det ser ut för våra höst/vår-sektioner och dess representationslag. Vilken serie de kommer spela i och vad som har skett den förra säsongen, truppbygget etc.


AIK hockey herr: Har väl egentligen värvat in två nya kedjor och dom två kedjorna är mycket bättre än dom vi hade förra säsongen och har gjort oss av med till i år. Vi har även fått en målvakt i absolut yttersta klass och hela klubben andas ”Nu jävlar”. Fin hockey har det också bjudits på nu under försäsongen. Tillbaka till SHL ska vi!


AIK Hockey dam: Har värvat en hel del nytt från topplagen (Sju stycken nyförvärv) samt en heltidsanställd Tränare och Sportchef. Även ledarstaben har utökats med spelare som går i pension. Nog vore det dumt att inte räkna med AIK i toppen den här säsongen.


AIK hockey ungdom: Ser riktigt bra ut och det satsas även där. J18 samt J20 ser riktigt intressanta ut i år och har levererat en hel del resultat på försäsongen.


AIK Bandy herr: Tog klivet upp från Div.1 till Bandyallsvenskan i år och har väl levererat typ 10 stycken nyförvärv av högsta klass, och även värvat TUNGT på ledarsidan med Per Fosshaug och Andreas Bergwall. Kommer nog ta klivet upp Till Elitserien den här säsongen.


AIK Bandy dam: Förlorade snöpligt finalen förra säsongen mot en riktig uppstickare i Skutskär. Har värvat lite nytt och ungt och kommer nog att vara med och utmana den här säsongen också.


AIK Bowling herr: Förlorade i den sista kvalmatchen i kvalet till Elitserien förra året efter att ha vunnit grundserien rätt överlägset. Blir spännande att följa laget i år.


AIK Bowling dam: Förlorade precis som herrlaget i den sista kvalmatchen i kvalet till Elitserien. I grundserien slutade man tvåa, 10 poäng efter lokalkonkurrenten Sundbyberg. Blir liksom herrarna spännande att följa i år och se om dom kan ta steget upp till bowlingens finrum.


AIK Handboll herr: Tog som bekant över Ricohs plats i handbollsligan. Har värvat in bra på ledarsidan och även värvat en sjukt duktig målvakt i Matija Spikic Bland annat. Blir kul att se vad laget kan åstadkomma den här säsongen.


AIK Handboll dam: Ryckte upp sig ordentligt efter jul förra säsongen då man låg tvärsist i Damallsvenskan. Det räckte dock inte hela vägen och sejouren i Damallsvenskan blev kortvarig. Man har dock fått behålla stora delar av truppen i år och även värvat in lite nytt. Att laget kommer vara ett topplag i Division 1 Norra är inget att tveka över
.
 
AIK Innebandy herr: Åkte som bekant ut SSL förra säsongen och det känns som att hela klubben startar om pånytt, vilket är välbehövligt. Klubben har behållt den stora stommen av förra årets trupp samtidigt som man rekryterar och kontrakterar de bästa unga spelar i Stockholmsområdet. AIK 2.0 kommer involvera hela innebandy-Stockholm på ett bra sätt. Förhoppningsvis tar laget klivet upp fort som fasiken.


AIK Innebandy dam: Förlorade snöpligt den avgörande matchen i sista omgången förra året och missade kvalet upp. Hur truppbygget ser ut i år vet jag inte men vi hoppas att laget kan vara med och fightas i toppen i år igen.


AIK Basket dam: Tog klivet ner förra säsongen då ekonomin inte höll för Basketligan som jag förstod det. Spelar i år i basketettan Norra.


AIK Basket herr: Spelar kvar i Superettan även i år. Har nyligen förlängt med tongivande bröderna Inan och har även värvat in lite nytt ungt blod. Att AIK kommer slakta i derbyna och förhoppningsvis sportsligt avancera till Basketligan i år är det inga tveksamheter kring.


En kort beskrivning av hur det ser ut i klubben inför hösten. Gör er själva en tjänst och besök någon av ovanståendes lag match under hösten-vintern-våren. Det är förbannat kul att följa AIK, oavsett sport!


/Wassenuss

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar