torsdag 25 oktober 2018

Idag för 26 år sedan

25/10 1992 : Tommy Söderbergs AIK besegrar MFF, tränat av f d EC-mästaren (Bayern München) Viggo Jensen, med 3-2 i SM-seriens sista omgång inför 8722 på Malmö Stadion vilket innebär att Stockholmsklubben är Svenska Mästare för första gången sedan 1937. Vadim Jevtushenko, som hotas av utvisning ur landet, gör 0-1 (straff sedan Dick Lidman fällts) och 0-2 (assist Krister Nordin), Jörgen Ohlsson reducerar strax före paus och Patrik "Bjärred" Andersson kvitterar på straff (Nordin fäller Nylén) innan födelsedagsbarnet Gary Sundgren avgör fem minuter före slutsignalen. Stolpträffar av MFF:s Niclas Nylén och Fredrik Dahlström. Jevtushenko kommer upp i rekordnoteringen 14 mål från sin centrala mittfältsposition.

Tommy Söderberg: "I våras, då vi startade den här säsongen, kunde jag aldrig drömma om den här utvecklingen. Då var jag glad om vi räddade kontraktet och slapp Kvalsvenskan."