måndag 13 december 2021

Erick Otienos makalösa säsong, del 2 (omgång 16-30)


Häcken (h) 2-1 - Betyg 3,7
* Otieno är bra men missade några nickar och är väldigt nära att orsaka straff. Behöver inte driva bollen 30 meter varje gång han får den.
* Otieno, hade vi varit i Europa i år hade han gått för mkt deg. Är varjefall en klass bättre än alla han möter.
* Otieno är dock alltid en gigant men han spelar liksom som i en egen liga.
* Och ingen vill köpa Otieno... Världens scouter är bra blinda.  

Örebro (h) 2-0 - Betyg 3,9
* Otieno är ett monster på vb:n!!  
* Eric you shall not pass Otieno.
* Han är för bra för AS helt enkelt.

Mjällby (b) 0-0 - Betyg 3,3
* Otieno, du är den enda man njuter av. Att vi ligger så högt upp i tabellen är helt otroligt.
* En jävla Gud idag.
* Flytta upp Otieno i anfallet eller nåt  
* Ne, riktigt usel insats, typ Otieno som dock kämpat, satan va bra han är, förstår inte att vi har äran att ha honom kvar i AIK och allsvenskan.
* Sagan om Otieno och de tio dvärgarna. 

IFK Göteborg (h) 3-1  - Betyg 4,6
* Att Otieno stängde Salah var ingen slump. Bästa spelaren i AS, bättre än både AC och Seb. Finns ju inget han är dålig på. Snabb, stark, tvåfotad, mycket bra inlägg, bra spelförståelse och omöjlig att ta bollen ifrån. Dessutom verkar han ha kondis som kenyanska marathonlöpare. Kan nog gå in i de flesta lagen utanför top5 i storligorna.
* Otieno var helt magisk idag. Jättekul att han får göra ett och skaffa ännu mer självförtroende.
* Finns inget att mer att säga, världsklass
* Otieno är allsvenskans överlägset bästa spelare.  
* Otieno, när ska en vänsterback få en 5:a egentligen? Sätter fan inte en fot fel idag samt gör ett mål. Vad sysslar scouterna ute i Europa med!?

Kalmar FF (b) 1-1 - Betyg 1,9
* Måste få mer hjälp, Ring var sällan spelbar.
* Inte sig själv idag.
* Otieno ska såklart aldrig bytas ut och idag helt fel läge att lufta Strannegård. Hade mycket hellre sett Otieno som tokoffensiv på kanten. 
* Är BG galen, varför byts Otieno ut? Borde ha flyttat upp honom högre upp i banan.  
* Hahaha va är detta? Vilka byten??? Otieno ut? Stefanelli ut? När vi behöver fart?  

Degerfors (b) 1-2 - Betyg 2,1
* Blir jobbigt nästa år då Otieno inte är kvar. Speciellt då våran enda offensiva tanke är att ge bollen till honom och Zach.
* Rings och Otienos samverkan lämnar mer att önska.
* Jag ska sluta såga Ring mer efter mitt förra inlägg men var det någon mer som lagt märke till att Otieno sällan passar killen? Ring står i bra lägen men Otieno vänder i 9 fall av 10 sida, då är det illa när ens medspelare inte litar på en.
* Otieno varför vänder du upp och antingen slår en menlös boll in i mitten eller tillbaka. Framåt och inlägg, inget annat.
 
Djurgården (h) 1-0 - Betyg 3,7
* Alltid stabil , saknar lite fler framåtraider men säkert så har BG styrt lite där.
* Vad pysslar vi med? Otieno kommer loss på kanten i ett jätteläge men Goitom och övriga promenerar på planen??  
* Fick flytta högre upp i banan efter Dif:s utvisning. Blixtrar till ibland och är så snabb att han hinner finta, fundera och måtta inlägg. Stod för en lika viktig som snygg brytning i straffområdet i slutet på första halvlek.

Hammarby (b) 0-1 - Betyg 2,4
* Det svänger när han får bollen.
* Efter en sån genomusel insats så förtjänar ingen godkänt betyg, även om framförallt Otieno gjorde en bra match (jämfört med alla andra...).
* Fick en bra start på matchen, stoppade Amoo en farlig kontring efter nio minuter. Fintade enkelt bort en stillastående Rodic och skapade en riktigt bra målchans precis innan halvtid. I andra halvlek hade Otieno fullt upp med Amoo och gjorde vad han kunde för att stoppa anfallaren, vilket absolut inte var en lätt uppgift. Men Otieno är alltid bra.

Norrköping (h) 1-0 - Betyg 3,1
* Otieno skadad? Tar noll maxlöp.
* Poängen är att både Zach och Otieno riskerar att hamna väldigt lågt och mest få ägna sig åt försvar. Otieno klarar det, men Zach?

Malmö FF (b) 0-1 - Betyg 2,7
* Bättre med Otieno vänsterback, ofori mittfält och hussein högerback. Otieno behövs för anfallsspelet med sina inlägg och speed på vänsterkanten.
*Svag idag. Dock i fel position. Förväntar mig kanske för mycket av honom.
* Bara att inse arr den enda i vår startelva som skulle kunna slåss om en plats i Malmö är otieno. Övriga klasser sämre. Sämre trupp för varje år som går.
* Otieno och Zach måste vara mer offensiva. Som det har varit i år är det långbollar som gällt mot en ensam Goitom. AIK spelar sig inte ur pressen från motståndarna, man rensar iväg bollen. Då går det inte att etablera ett anfallsspel, allt går på chans.
* Gör det mesta rätt, målet är Zack som tappar Birmancevic.

Halmstad (b) 0-1 - Betyg 2,4
* Har tappat det där extra han hade tidigare, men forfarande stabil.
* Otieno som var rätt plockad idag och Zach som var helt under isen.
* Låt honom slippa det defensiva och endast fokusera på inlägg som yttermittfältare.

Östersund (h) 3-0 - Betyg 3,6
* Kenyanen inledde med två-tre svaga inlägg, sedan såg han till att AIK kunde ta ledningen. Med sin karaktäristiska ultralåga tyngdpunkt kunde Otieno gömma bollen för motståndarna samtidigt som han med sin intergalaktiska snabbhet gled förbi två-tre ÖFK:are innan han serverade Stefanelli till 1-0.
* Nästan mystiskt att vi fått behålla Otieno, han är alltid bra.

Varberg (b) 1-0 - Betyg 4,5
* Vill lyfta Otieno, den spelare som vågar mest match efter match och utmanar med fart. Lyckas på något sätt dra upp tempot i hela AIK som vänsterback. Fortsätter vara årets höjdpunkt i AIK.
* Otieno riktigt bra idag också. Tänk om han var en avslutare dessutom.
* Otieno är på en annan planet i ett annat universum så han kan man inte ens tävla mot.  
* Otieno är fem klasser bättre än alla andra på plan.
* Shit. Otieno ändå. Wow  

Elfsborg (b) 4-2 - Betyg 3,9
* Forsar fram längs kanten i vanlig ordning. Vår bästa spelare.
* Äntligen fick han chansen högre upp i 65 min.
* Det är sorgligt men förståeligt att Otieno aldrig passar han trots att de spelar på samma kant. Han litar helt enkelt inte på Ring.

Sirius (h) 4-2 - Betyg 2,8
* Otieno och Zach. Två grymt snabba spelare vi fått till laget. Och skillnaden i spel blir enorm. Hoppas Jurre jobbar så nu framöver, att prioritera riktigt snabba spelare. Promenadfotbollen får höra till det förgångna.
* Dels är han ju så brutalt snabb och väldigt spektakulär men sedan har han också en föredömlig arbetsmoral och kan springa hur mycket som helst. Hur många kontringar för motståndarna har han inte "dödat" på egen hand denna säsong?
* Otieno säljs inte på potential längre utan ren klass. Den tycker jag vi ska behålla så länge det bara går.
Sen om spelarna inte vill och ställer sig på tvären, visst. Men få med de på AIK tåget genom att vara klubbens bäst betalda spelare. De är ju bäst i kombination med försäljningspotential.
* Ge Bilal och Otieno 200 000 i månadslön och fem miljoner var i sign on för att signa upp fyraårskontrakt. Det kontraktet gör dem iaf runt halvt ekonomiskt oberoende. Någonstans vill vi ju någonstans sportsligt framför allt annat.

Kommentarer hämtade ur Gnagarforum

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar